Pensionstal

content image

Stal de Trens is gelegen in de plaats Stiens, 5 km boven Leeuwarden. Onze pensionstalling biedt ruimte voor 25 paarden en/of pony's. 

De gezondheid en welzijn van uw paard staat bij ons voorop. Door ruim 30 jaar ervaring met kleine en grote (huis)dieren en kennis van diervoeders kunnen wij u goed adviseren wat uw paard nodig heeft om fit en gezond te blijven. 

Naast goede voeding is natuurlijk een schone, frisse huisvesting belangrijk. De loodsen, waar de paardenboxen in staan zijn 's winters (zelfs bij -15 graden Celsius buiten) boven de 0 graden Celsius. Onze boxen zijn ruim voor pony's (3x3m) en voor paarden (3x4 m). Onze stal heeft goede verlichting en heeft een goede doorluchting. Ook hebben we nog een merriebox van 3 x 6 m.

Weidegang, een zeer belangrijk aspect voor een paard. In het weideseizoen, rond begin mei tot oktober, lopen de paarden 24/7 buiten in kleine groepen. In overleg kunnen paarden in het weideseizoen ook 's nachts op stal staan. Omdat paarden niet direct in het weideseizoen 24/7 gras mogen eten, gaan we rustig de weideperiode opbouwen, zodat gezondheidsklachten voorkomen kunnen worden.

Tijdens de stalperiode komen alle paarden dagelijks een paar uur naar buiten, mits het weer het toelaat. We hebben de beschikking over 4 paddocks, waarin de paarden buiten staan in kleine groepjes. Het gehele terrein van Stal de Trens is afgesloten.

In het buitengebied van Stiens en omgeving zijn tal van mogelijke routes voor buitenritten. 

De hele dag is er iemand aanwezig op stal, dus altijd toezicht en er is iemand op het bedrijf aanwezig met een BHV-diploma.